"Grand Prix Osijek 2014. - Žito Challenge Cup"

"Grand Prix Osijek 2014. - Žito Challenge Cup"

Od četvrtka 24. do nedjelje 27. travnja NSD Gradski vrt po šesti će puta ugostiti natjecanje Svjetskog kupa u gimnastici

     Na sada već tradicionalnoj postaji Svjetskog (Challenge) kupa na četverodnevnom natjecanju okupit će se oko 120 vježbač(ic)a iz 29 zemalja svijeta, a hrvatsku će reprezentativnu vrstu predstavljati Osječani Robert Seligman i Tomislav Marković (Osijek Žito), Čakovčani Filip Ude i Tijana Tkalčec ("Marijan Zadravec Macan"), Zagrepčani Marijo Možnik i Anton Kovačević (Hrvatski sokol), te Splićanka Ana Đerek (Marjan) i Riječanka Ana Poščić (Rijeka).

    Sjajan uvod i pozivnica na osječko nadmetanje bili su izvrsni nastupi naših na prethodnom tuniru SK-a, proteklog vikenda u Ljubljani, gdje su hrvatski vježbači osvojili tri srebrne medalje (Ude/konj s hvataljakama, Marković/tlo, Đerek/preskok), te tri četvrta mjesta (Seligman/konj s hvataljkama, Kovačević/preča, Ude/tlo). U znatno jačoj konkurenciji na spravama Gradskog vrta sve respektabilnija hrvatska reprezentacija pokušat će se približiti ovim dosezima, a šlageri natjecanja bit će, dakako, muška natjecanja na konju s hvataljkama i tlu. Na "konju" bi trenutno vodeći gimnastičar Svjetskog kupa Robert Seligman najveće konkurente trebao imati u kolegi iz reprezentacije Filipu Udeu, te Slovencu Saši Bertoncelju, Talijanu Albertu Busnariju i Belgijancu Donna-Donny Truyensu.

     U još jačoj konkurenciji na tlu također predvodnik svjetske ljestvice na ovoj spravi Tomislav Marković pokušati će osvojiti svoje peto osječko odličje u društvu aktualnog europskog prvaka (uz još pet odličja sa SP i EP), Izraelca Aleksandra Šatilova, bivšeg europskog prvaka i nositelja brojnih međunarodnih odličja, Nijemca Matthiasa Fähriga, ali i našeg Udea. Uz navedene, na četvrtom ovogodišnjem turniru SK-a Osječani će moći uživati u izvedbama brojnih nositelja olimijskih, svjetskih i europskih odličja kao što su Slovenac Mitja Petkovšek (ruče), Talijan Matteo Morandi (karike), Azerbajdžanac Oleg Stepko (ruče), sjevernokorejski dvojac na preskoku Ri Se-Gwang i Hong Un-Jong, te europska prvakinja na istoj spravi, Švicarka Giulia Steingruber.

    Za prva dva kvalifikacijska dana ulaz za sve posjetitelje je slobodan, dok je cijena dnevne ulaznice za finala (subota i nedjelja) 20,00 kuna, a djeca mlađa od sedam godina i tada imaju besplatan ulaz. Detaljnije informacije o natjecanju na "Grand Prix Osijek - Žito Challenge Cup"


Satnica natjecanja:

Četvrtak, 24. travnja (kvalifikacije)

15.00 - tlo, konj s hvataljkama, ruče (muški); preskok, dvovisinske ruče (žene)

Petak, 25. travnja (kvalifikacije)

15.00 - karike, preskok, preča (muški); tlo, greda (žene)

Subota, 26. travnja (finala)

15.00 - tlo, konj s hvataljkama, ruče (muški); preskok, dvovisinske ruče (žene)

Nedjelja, 27. travnja (finala)

16.00 - karike, preskok, preča (muški); tlo, greda (žene)