Erste Plava liga 2014.

Erste Plava liga 2014.

Erste Plava liga 2014.

U srijedu, 14. svibnja 2014. g., s početkom u 12 sati na stadionu u Gradskom vrtu održat će se kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige

    Riječ je o jedinstvenom dječjem atletskom natjecanju upečatljivog slogana "Brže, više, jače", koje se ove godine održava drugi puta, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Glavni sponzori lige su Erste & Steiermarkische Bank d.d. i Erste Plavi mirovinski fondovi. Na ovom natjecanju za učenike od 3-6. razreda prošle je godine u sedam gradova (Zagreb, Rijeka, Split, Osijek, Varaždin, Zadar, Pula) sudjelovalo preko 4000 osnovnoškolaca, a samo u Osijeku natjecalo se 588 sudionika. Prema Propozicijama (koje donosimo u prilogu), po dva najuspješnija natjecatelja iz svake discipline predstavljat će svoj grad na velikom finalu koje se održava 2. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, kao uvertira najvećeg atletskog mitinga u Hrvatskoj, "IAAF World Challenge Zagreb - Memorijal Borisa Hanžekovića".


DISCIPLINE I KATEGORIJE ERSTE PLAVE LIGE

6. razred (početak u 12:00h): 60 m, bacanje kugle (M -3kg, Ž -2kg), skok u vis, 600 m

5. razred (početak u 13:00h): 60 m, bacanje kugle (M -3kg, Ž -2kg), skok u dalj, 600 m

4. razred (početak u 14:00h): 60 m, vortex, 300 m, skok u dalj

3. razred (početak u 15:00h): 60 m, 300 m, skok u dalj


PRIJAVE ZA NATJECANJE

   Škola, klub ili pojedinci mogu prijaviti neograničen broj natjecatelja, a svaki natjecatelj ima pravo nastupiti u samo dvije discipline. Preliminarna prijava ispunjava se na linku i namijenjena je natjecateljima, a uputstva se nalaze na linku. Rok za online prijavu završava 48 sati prije natjecanja.

   Službena, konačna prijava je prijava koju dostavlja škola organizatoru kvalifikacija ili pojedinac na sam dan natjecanja. Iako online prijava nije obvezna, prednost je da se njome ulazi u krug onih koji će slučajnim odabirom biti nagrađeni jednom od brojnih nagrada kao što su bicikl, osobno računalo, majice, kape, trenirke, tenisice, vortex, sprinterice Blanke Vlašić, dres Sandre Perković i Ivana Horvata itd.

   Nakon obavljene online prijave, na e-mail prijavitelja dolazi potvrda prijave za natjecanje koja sadrži sve potrebne informacije i suglasnost za roditelje. Letak (koji donosimo u prilogu) jednako vrijedi kao i potvrda iz e-maila potpisana od roditelja. Obveza natjecatelja je letak ili isprintanu potvrdu primljenu putem e-maila s potpisanom suglasnošću roditelja predati školi/klubu ili na dan natjecanja organizatoru.

  Konačnu prijavu škola/klub dostavlja organizatoru kvalifikacija 24 sata prije početka natjecanja. Obrazac za klubove i škole bit će također dostupan na linku, a škole/klubovi prijave mogu poslati organizatoru putem e-maila ili faxa. Sve dodatne informacije možete dobiti kod organizatora osječkog natjecanja AK Slavonija-Žito.