Erste Plava liga 2015.

Erste Plava liga 2015.

Erste Plava liga 2015.

U srijedu, 29. travnja 2015. g., u 12 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku održava se kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige

       Riječ je o jedinstvenom dječjem atletskom natjecanju upečatljivog slogana "Brže. Više. Jače." koje se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a namijenjeno je svim učenicima i učenicama od 3. do 6. razreda osnovnih škola. Organizatori natjecanja su Atletski klub „Pro sport“ iz Zagreba i Hrvatski atletski savez, a glavni sponzori lige su Erste & Steiermarkische Bank d.d. i Erste Plavi mirovinski fondovi.                                                  Ovogodišnji ciklus od osam kvalifikacijskih natjecanja (u travnju, svibnju i lipnju) diljem Hrvatske započinje upravo u Osijeku, a u organizaciji Atletskog  kluba Slavonija-Žito koji već treću godinu upriličuje osječki dio natjecanja. Treba istaknuti da je u prve dvije sezone nastupilo više od 1000 mladih natjecatelja iz cijele Slavonije i Baranje, a ukupno je sudjelovalo više od 8000 učenika. Po  dvoje najuspješnijih natjecatelja iz svake od sedam disciplina predstavljat će svoj grad na velikom finalu koje će se održati 8. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj „IAAF World Challenge Zagreb - Memorijal Borisa Hanžekovića“. Ambasadori Erste Plave lige su najbolji hrvatski atletičari: Blanka Vlašić, Sandra Perković, Lisa Nemec, Ana Šimić, Stipe Žunić i Ivan Horvat, a ove godine ligu će podržati i Savjetovalište protiv nasilja djece i mladih „Luka Ritz“ iz Zagreba.                                                                                                                                                Organizatori ističu da će se natjecanje održati bez obzira na vremenske uvjete, a u slučaju lošeg vremena alternativna lokacija je atletski tunel u dvorani Gradski vrt. Stoga pozivamo sve članice Zajednice, posebice one koje njeguju rad s mlađim dobnim kategorijama, da se uključe u natjecanje i tako aktivno pridonesu promociji ovog sportskog događaja koji je od rastućeg značaja za razvoj sporta u gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i Republici Hrvatskoj.        

       Informacije o disciplinama, uključivanju u natjecanje i prijavni obrazac nalaze se u prilogu ove obavijesti, a sve detalje o Erste Plavoj ligi možete pronaći na linku.