Erste Plava liga 2016.

Erste Plava liga 2016.

Erste Plava liga 2016.

AK Slavonija-Žito po četvrti je puta organizator regionalnog dijela ovog jedinstvenog nacionalnog školskog natjecanja

       Erste Plava liga koja se održava pod sloganom "Brže. Više. Jače" najmasovnije je dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj a namijenjeno je svim učenicima i učenicama od 3. do 6. razreda osnovnih škola. Kvalifikacijska natjecanja održavaju se tijekom travnja i svibnja u Osijeku, Splitu, Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru i Varaždinu, a po dva najbolja natjecatelja iz svake discipline predstavljat će svoj grad i regiju na velikom finalu koje će se održati 6. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvećeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj IAAF World Challenge Zagreb - Memorijal Borisa Hanžekovića. Kvalifikacijsko natjecanje za našu regiju održat će se u srijedu, 27. travnja 2016. g. na stadionu Gradski vrt u Osijeku, s početkom u 12 sati.

      Stoga se pozivaju svi klubovi koji posjeduju mlađe dobne kaegorije navedenog uzrasta da se uključe u ovo natjecanje i pridonesu njegovoj masovnosti i kvaliteti. Prošle sezone na osječkim kvalifikacijama nastupilo je čak 1.010 učenica i učenika osnovnih škola, čime je Osijek postao rekorder među svim gradovima-organizatorima kvalifikacija, a cilj u AK Slavonija-Žito je da Erste Plava Liga u našoj regiji i nadalje ostane najmasovnija u Hrvatskoj. Među ambasadorima ovogodišnjeg natjecanja je i (zasad) jedini osječki punik na Olimpijske igre u Rio de Janeiro Ivan Horvat, koji će osobno sudjelovati u promociji Erste Plave lige u osječkim osnovnim školama.

       Propozicije natjecanja te ostale pojedinosti, uključujući način prijave najecatelja, možete pronaći u priloženim dokumentima.