Promoviran 10. godišnjak

Promocija godišnjaka (foto: www.sib.hr)

Promocija godišnjaka (foto: www.sib.hr)

U sklopu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana promovirano zadnje izdanje "Osječko-baranjskog sportskog godišnjaka 2015."

      Iako je prošlo već više od dva mjeseca od izlaska iz tiska, promocija 10. jubilarnog izdanja "Osječko-baranjskog sportskog godišnjaka 2015." zbila se tek ove subote. Naime, kako je Srednjoškolsko igralište bilo tradicionalno poprište održavanja Hrvatskog olimpijskog dana, ali i početak Europskog tjedna sporta, lokalne sportske zajednice iskoristile su priliku obogatiti ovu manifestaciju koja slavi sport i olimpizam i vlastitom promocijom.

      Na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja publikacije, koja je nakon početna četiri "osječka" broja svoj obuhvat u posljednjih šest proširila na čitavu Osječko-baranjsku županiju, prisustvovao je i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, a zbirku najrelevantnijih sportskih ostvarenja uz mnoštvo statističko-evidencijskih podataka s područja županije u prošloj 2015. predstavili su autor i urednik izdanja Alan Kerže, te predsjednici lokalnih sportskih zajednica i predstavnici sunakladnika, Ante Vučemilović-Šimunović (ZŠUGO) i Zvjezdana Tuma-Pavlov (ŠZOBŽ). 

      Tom prigodom istaknuto je kako se danas u Hrvatskoj samo dva sportska centra mogu pohvaliti ovakvim kontinuitetom publiciranja sportskog godišnjaka, te je prava dragocjenost za sve sportske kroničare, povjesničare, publiciste i novinare imati ovakvu serijsku publikaciju koja pruža neposredan uvid o stanju i razvijenosti osječko-baranjskog sporta u 21. stoljeću.