Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan

U utorak 10. rujna održava se sportsko-rekreativna i edukativno-zabavna manifestacija
Poštovani,
 
čast nam je pozvati Vas na obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana (HOD), sportsko-rekreativne i edukativne manifestacije koja se svake godine upriličuje na dan osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora, 10. rujna. Tada se širom Hrvatske organizacijom brojnih sportsko-rekreativnih događaja ukazuje na njegova tri cilja:
Masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelovježbenim aktivnostima, razvijanje svijesti o ulozi sporta u službi društva, te edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju u svijetu.
 
U svojoj sedmoj godini održavanja, ova manifestacija za Grad Osijek ima poseban značaj, jer se središnja proslava popularnog HOD-a na razini cijele Hrvatske održava upravo u gradu na Dravi, odnosno na Srednjoškolskom igralištu. Program koji će obuhvatiti raznolike sportsko-rekreativne, edukativno-obrazovne, demonstracijske i predstavljačke sadržaje i aktivnosti brojnih sportskih udruga odvijat će se od 17 do 21 sat, a svečano otvaranje predviđeno je za 18 sati.
 
Stoga Vam upućujemo ovaj poziv ne biste li svojom nazočnošću uveličali proslavu sporta i olimpizma, pridonijeli podizanju svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelovježbom te svi zajedno još jednom promovirali Osijek kao grad koji uistinu diše sportski!
 
Vidimo se u utorak, 10. rujna 2013. g., na Srednjoškolskom igralištu.