Luka Šimić obranio europski naslov!

Tomislav Bilandžić (voditelj reprezentacije), Luka Šimić i Joško Sunara (izbornik)

Tomislav Bilandžić (voditelj reprezentacije), Luka Šimić i Joško Sunara (izbornik)

Požežanin iz KBK Sv. Duh nastavio nisku najcjenjenijih međunarodnih odličja

      Španjolski Bilbao bio je od 18. do 26. listopada domaćin Europskog prvenstva za seniore u kickboxingu u ringovnim disciplinama (full contact, low kick, K-1). Na navedenom natjecanju nastupilo je 481 natjecatelj(ic)a iz 34 zemlje, a hrvatsku reprezentaciju predstavljalo je 27 boraca, od čega petero članova Kickboxing kluba Sveti Duh iz Osijeka. Prema očekivanjima, najuspješniji među njima, ali i u cijeloj hrvatskoj vrsti, bio je 26-godišnji Luka Šimić. Ovaj Požežanin s boravišnom adresom u Zagrebu a klupskom pripadnošću u osječkom Svetom Duhu obranio je naslov europskog prvaka u disciplini low kick, kategorija do 86 kilograma, osvojen u Ankari prije dvije godine. 

      U konkurenciji 11 natjecatelja, u prvom je kolu kao branitelj titule i aktualni svjetski viceprvak Luka Šimić bio slobodan da bi u svoje tri borbe potvrdio status jednog od najboljih svjetskih low kickboksača u ovom trenutku. Najprije je u drugom kolu pobijedio Francuza Louisa Bleya odlukom sudaca 3:0 da bi u u polufinalnom i finalnom srazu svladao Srbina Andija Đurđevića i Rusa Igora Darmeškina s identičnih 2:1. Novim naslovom europskog prvaka Šimić je produžio kontinuitet osvajanja medalja na najvećim svjetskim i europskim natjecanjima, te sada u svojoj kolekciji ima dva europska zlata i jedno srebro, te jedno svjetsko zlato i dva srebra, prometnuvši se u jednog od najtrofejnijih hrvatskih kickboksača.

      Preostalih četvero članova Sv. Duha Anita Čenan, Dragana Resanović (obje u K1), Katarina Benčina i Ivan Zidar (oboje u low kicku) završavali su svoje nastupe na EP-u već u prvim kolima, a treba istaknuti da je Hrvatska zadržala status jedne od vodećih nacija ovog sporta budući da je s 12 medalja (2 zlatne, 3 srebrne, 7 brončanih) zauzela visoko 6. mjesto u poretku zemalja na ljestvici na kojoj uvjerljivo prednjače Rusi s čak 50 odličja, ispred Francuske (ukupno 11, 3 zlata), Italije (14, 3 zlata), Poljske (15, 2 zlata), Bjelorusije (12, 2 zlata) i Hrvatske.