Među laureatima i osječki novinarski dvojac

Hrvatski zbor sportskih novinara

Hrvatski zbor sportskih novinara

U Zagrebu je jučer u Novinarskom domu održana tradicionalna svečanost Hrvatskog zbora sportskih novinara na kojoj su dodijeljene godišnje nagrade

   Jedna od dviju Nagrada za životno djelo pripala je osječkoj novinarskoj legendi „Glasa Slavonije“ i aktualnom članu Skupštine Zajednice športskih udruga Grada Osijeka Dragutinu Keržeu, što je prva cehovska državna nagrada ove vrste koja je stigla u Osijek. A da bi svečanost HZSN-a protekla u znaku osječkog sportskog novinarstva zasluge pripadaju i Mariju Mihiću s Gradskog radija koji je proglašen najboljim u kategoriji radijskog novinarstva za 2013. godinu.    

     Dugogodišnja novinarka Vjesnika, 24 sata i Jutarnjeg lista Romana Eibl dobitnica je nagrade "Novinar godine" zbog beskompromisnog pisanja i čvrstog stava po čemu je prepoznatljiva i jedinstvena u hrvatskom novinarstvu. Drugu Nagradu za životno djelo dobio je novinar Večernjeg lista Zvonimir Vukelić, dugogodišnji kroničar zbivanja u nogometu, rukometu i hokeju na ledu. 

     Priznanje za lokalno novinarstvo pripalo je "Viktoriji", sportskom podlistku Novog lista, dok je priznanje za najbolje organiziranu press-službu u protekloj godini dodijeljeno HNK Hajduku iz Splita. Za publicistički uradak nagrađen je Solinjanin Jurica Gizdić za knjigu "Hrvatska i olimpijska odličja", a Branko Stipković iz Sportskih novosti za kolumnu "Metak u petak".

     "Hrvatski sportski novinari obavljaju izuzetno težak posao u ovim turbulentnim vremenima opće komercijalizacije sporta, a u svojim tiskovinama i eteru nalaze prostora, ne samo za vrhunski sport, nego i studentski, školski i rekreativni sport", kazao je, pozdravljajući dobitnike, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.