Njemice protutnjale Osijekom

Hrvatska nogometna reprezentacija (foto: www.hrsport.net)

Hrvatska nogometna reprezentacija (foto: www.hrsport.net)

Sastav višestrukih europskih prvakinja jučer se u Gradskom vrtu "poigrao" s izabranom vrstom Hrvatske
Europske prvakinje protutnjale su Gradskim vrtom i pokazale malobrojnim gledatelji(ca)ma zbog čega već dugo vremena imaju rejting jedne od najboljih ženskih nogometnih vrsta na svijetu. Njemice su bez poteškoća riješile Hrvatsku u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP 2015. u Kanadu.
Iako se igralo pod nepovoljnim uvjetima za nogomet, na teškom i blatnjavom terenu, te po hladnom vremenu, s dosadnim snijegom, a izabranice Silvije Neid nisu odustale od načina igre koji im donosi komplimente, pobjede i bodove na putu plasmana na SP.
Djevojke u crnom jučer su demonstrirale klasični bundesligaški nogomet, u sustavu 4-2-3-1 s mnogo trčanja, izmjene mjesta na terenu i proigravanja, a napadi su najčešće organizirani po bokovima otkud slijede sjajna ubacivanja pred vrata gdje caruju Anja Mittag, Celia Šašić i jučer nezaustavljiva Dzsenifer Marozsan. Važnu ulogu, dakako, imaju igračice u sredini terena kojima se, s obje strane, pridodaju iz pozadine Leonie Maier i zdesna Bianca Ursula Schmidt. Zanimljivo je, da su na vrlo sličan način, centaršutevima s desnog boka i nepogrešivom realizacijom, Njemice u drugom poluvremenu postigle - svih pet pogodaka! Budući da u njihovoj igri imponiraju snaga i vrhunska tjelesne spremnost, najbolje hrvatske nogometašice su cijelu utakmicu bile samo epizodistice, poneke i statistice, jer se, nažalost, nisu mogle suprotstaviti ekipi koja je, u odnosu na “kockaste”, izgledala kao da je iz - nekog drugog svijeta!
Ono što ide u prilog takvom opisu, svakako, jest i činjenica da se Hrvaticama ne može zamjeriti gotovo baš ništa, jer su 90-ak minuta ulagale mnogo truda kako bi ostavile što bolji dojam, ali im to nije donijelo nijednu akciju za koju bismo rekli da je iznjedrila stopostotnu priliku. Nakon svega, Almuth Schult bila je besposlena sve do 83. minute kad je jedan jedini put morala intervenirati! Iz polukontre “kockastih”, naime, Maja Jošćak dobro je pucala s više od 20 metara po zemlji, lopta je išla prema desnom kutu ali se čuvarica mreže europskog klupskog prvaka Wolfsburga nije dala iznenaditi.

Hrvatska                                              0
Njemačka                                       8  (3)


OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Vrijeme hladno, sa snijegom. Teren blatnjav, težak za igru. Gledatelja: 500. Sutkinja: Yuliya Medvedeva (Kazahstan) - 6.
Strijelci: 0:1 Marozsan (12), 0:2 Šašić (13), 0:3 Marozsan (21), 0:4 Mittag (53), 0:5 Marozsan (66), 0:6 Popp (72), 0:7 Marozsan (80), 0:8 Bartusiak (90). Žuti kartoni: Lojna, Jošćak (Hrvatska), Šašić i Bajramaj (Njemačka). Crvenih kartona nije bilo.

HRVATSKA: Bačić 6, Baban 5,5, Nevrkla 5,5, Zlosa 5,5, Žigić 6, Gaiser 5 (od 65. Hercigonja-Moulton 5), Landeka 5,5, Jošćak 6, Šalek 5 (od 46. Kalamiza 5), Lojna 5 i Kolar 5 (od 85. Cepernić -).
NJEMAČKA: Schult -, Schmidt 8, Krahn 7, Bartusiak 7,5, Maier 7,5 (od 75. Kemme -), Leupolz 8, Kessler 7,5, Bajramaj 7 (od 68. Behringer 7), Mittag 8, Marozsan 9 i Šašić 7 (od 46. popp 7).

Igračica utakmice: Dzsenifer Marozsan (Njemačka)

Skupina 1:

1. Njemačka 15 bodova (5 utakmica)
2. Republika Irska 7 (3)
3. Rusija 3 (2)
4. Slovačka 3 (5)
5. Slovenija 3 (3)
6. Hrvatska 1 (4)

(preuzeto iz Glasa Slavonije)