Seligman do olimpijskog i svjetskog prvaka!

Robert Seligman (foto: www.gdosijek.hr)

Robert Seligman (foto: www.gdosijek.hr)

Na prvom ovogodišnjem natjecanju Svjetskog kupa u gimnastici 27-godišnji Osječanin domogao se pobjedničkog postolja

    Tradicionalni početak sezone gimnastičkog Svjetskog (Challenge) kupa u njemačkom Cottbusu (13-16.3.) okupio je vježbače iz 45 zemalja, a među njima našlo se i četvero hrvatskih reprezentativaca, od kojih dvoje Osječana. Tandem Osijek Žita Robert Seligman-Tomislav Marković vraća se s polovičnim uspjehom, a upravo je Seligman bio najuspješniji Hrvat s osvojenom brončanom medaljom na "svom" konju s hvataljkama. Nakon 3. mjesta u kvalifikacijama (ocjena 15.000), isti plasman ostvario je i u finalnom nastupu (14.875), gledajući u leđa tek aktualnom olimijskom pobjedniku, Mađaru Krisztijanu Berkiju (15.550) i prošlogodišnjem svjetskom prvaku, Japancu Koheiju Kameyami (14.900).

     Drugi naš predstavnik u finalu ove sprave, Čakovčanin Filip Ude zauzeo je 6. mjesto (14.250), a stepenicu niže bio je plasiran u finalu na tlu (13.275), inače spravi Tomislava Markovića koji je "zapeo" u kvalifikacijama za ukupno 10. mjesto (14.633), dok je slavio Rus Denis Abljazin (15.525). Riječanka Ema Kajić u svom je debitantskom nastupu u Svjetskom kupu ostvarila 16. mjesto u preskoku. U Cottbusu je trebao nastupiti i član Inove-gim Andrej Korosteljev koji je otkazao nastup zbog ozljede leđa. 

    Serija SK-a svoju će drugu postaju imati u katarskoj Dohi (26-28.3.), a prvi dio sezone kulminirat će Europskim prvenstvom u Sofiji (Bugarska) od 19. do 25. svibnja.