"Školski sportski dan"

Školski sportski dan (foto: Glas Slavonije)

Školski sportski dan (foto: Glas Slavonije)

Sportska dvorana Jug će u petak 7. ožujka ugostiti ponajbolje osječke učenike-sportaše na 12. tradicionalnom "Školskom sportskom danu"

      Manifestacija će započeti u 9 sati, a uključuje odigravanje 12 završnih utakmica gradskog natjecanja osnovnih i srednjih škola u košarci, rukometu, odbojci i malom nogometu. Prijepodne je rezervirano za susrete srednjoškolaca, a popodne je predviđeno za osnovnoškolce. Između utakmica vrijeme će biti popunjeno dodjelom priznanja i zabavnim programom u kojem sudjeluju plesne skupine osnovnih škola i gosti.

     Sve ekipe sudionice "Školskog sportskog dana" biti će nagrađene priznanjima i nagradama organizatora, a pobjednicima natjecanja pripadaju pobjednički pokali. Susrete će pomno pratiti poznati osječki sportaši koji će izabirati najbolje igrače utakmica te podijeliti priznanja i nagrade.

     Stoga Školski sportski savez Grada Osijeka poziva sve školarce kao i cjelokupnu sportsku javnost da ovu zanimljivu manifestaciju školskog sporta poprate u što većem broju, a posebice se pozivaju školske navijačke skupine od kojih će, kao i uvijek, najistaknutijoj po brojnosti i korektnosti u navijanju pripasti posebna nagrada. Dodatni značaj ove priredbe leži u činjenici da se njome također ispunjava i funkcija uključivanja u akciju „Edukacijom protiv nasilja na sportskim i školskim igralištima“. 

       Satnicu s rasporedom utakmica donosimo u prilogu.