Održana posljednja Skupština u 2016. godini

Donesene temeljne odluke vezane uz provedbu Programa javnih potreba u sportu na području Grada Osijeka za 2017.

       Na posljednjim sjednicama Izvršnog odbora i Skupštine Zajednice športskih udruga grada Osijeka u 2016. godini donesene su, između ostalog, neophodne odluke za provedbu Programa javnih potreba u sportu na području Grada Osijeka za 2017. godinu koje su u nadležnosti gradske sportske zajednice. Tako su utvrđeni i usvojeni Plan realizacije Programa javnih potreba u sportu za 2017. i Financijski plan Zajednice te donesena Odluka o vrednovanju sportova i određivanju klubova nositelja kvalitete u 2017. Budući da je okončan olimpijski ciklus 2013.- 2016. uspostavljena je rang ljestvica sportova po jakosnim razredima koja vrijedi za sljedeći olimpijski ciklus 2017.- 2020. Navedeni dokumenti nalaze se u prilogu ove vijesti.

       Budući da je istekao rok za prigovore na bodovanje sportova i određivanje nositelja kvalitete sukladno Javnom pozivu za dostavu programa sportskih aktivnosti donosimo i konačne tablice s rezultatima kojima su definirane ove kategorije.

       Na jučerašnjim sjednicama donesena je odluka o dobitnicima nagrada i priznanja na tradiconalnoj svečanosti "Sportaš 2016." koja će se održati 24. veljače 2017. g. u HNK u Osijeku s početkom u 11 sati.

       Donesene su i odluke o pravu na besplatno korištenje usluga utvrđivanja opće i posebne zdravstvene sposobnosti sportaša kao i fizikalne terapije i rehabilitacije u 2017. Za uslugu utvrđivanja zdravstvene sposobnosti donesene su kvote besplatnih pregleda po klubovima (koje ćemo uskoro objaviti na mrežnim stranicama) dok će pravo na usluge fizikalne terapije i rehabilitacije imati članovi svih klubova nositelja kvalitete te ostali vrhunski sportaši prema kategorizaciji HOO-a, HPO-a i HŠSG-a.