Sportaši u akciji obrane od poplava

Udružene snage osječkih sportaša i sportskih djelatnika (foto: Miroslav Liović)

Udružene snage osječkih sportaša i sportskih djelatnika (foto: Miroslav Liović)

Osječki sportaši jučer su dali svoj doprinos u borbi s vodenom stihijom

       Nezapamćeni vodostaji brojnih hrvatskih rijeka ovih su se dana odrazili i na one na rijeci Dravi. Nakon organiziranja županijskog, te lokalnih stožera za zaštitu i spašavanje kojima su u pomoć priskočili i vojne postrojbe, policijske i vatrogasne službe te brojni mještani ugroženih područja uzvodno od Osijeka (D. Miholjac, Belišće, Sv. Đurađ, Petrijevci, vikend-naselje Karašica...), jučerašnje najave o prodoru vodenog vala na područje uz Osijek potaknuli su na akciju i Osječane koji su se na poziv nadležnih službi Grada uključili u spašavanje najugroženijih dijelova svog grada i okolice.

       Tako su se jučer u samoorganizirajućoj akciji promptno uključili i sportaši i sportski djelatnici grada, pronijevši glas o potrebi priključenja u akciji punjenja vreća za osiguravanje nasipa, okupivši se kod Luke Tranzit u Nemetinu. Unatoč nedjelji i kasnom večernjem terminu, sportaši iz različitih sportova i uzrasnih kategorija još su jednom iskazali nesebičnost i solidarnost s najugroženijima, te su u respektabilnom broju i zajedničkim snagama odradili značajan posao u opskrbi ugroženih dijelova grada i županije vrećama s pijeskom za potrebe jačanja "zečjih nasipa".

       Inače, prema zadnjim informacijama, vodostaj nabujale Drave danas je u opadanju te se očekuje smirivanje situacije i početak saniranja štete.