Usvojen prijedlog Programa javnih potreba za 2015.

Zajednica športskih udruga Grada Osijeka

Zajednica športskih udruga Grada Osijeka

Održana redovna Skupština Zajednice športskih udruga Grada Osijeka

     Glavna tema Skupštine održane u četvrtak, 30. listopada 2014. g. bio je prijedlog Programa javnih potreba u sportu na području Grada Osijeka za 2015. godinu. Iako je, sukladno recesijskim problemima, Program pretrpio znatno smanjenje u odnosu na 2014. godinu (za oko 23%), ukupan iznos za sport od 10.500.000 kuna zastupnici su prihvatili gotovo jednoglasno (uz tek jedan glas protiv), te je isti upućen nadležnim službama Grada Osijeka u daljnju proceduru uoči konačnog usvajanja u Gradskom vijeću. Također je usvojen i Financijski plan Zajednice u iznosu od 9.681.000 kn, a novina ovogodišnjeg PJP-a je izdvajanje Športskih objekata d.o.o. i pripadajućih sredstava za gospodaranje sportskim objektima u vlasništvu Grada iz njegova sadržaja. 

     Druga tema po važnosti tiče se novog Statuta Zajednice čiji je nacrt prijedloga stručna služba izradila nakon stupanja na snagu novog Zakona o udrugama (1.10.2014.), a koji je proslijeđen skupštinarima kao poziv na javnu raspravu. Na Skupštini je također apelirano na potrebu dolaska na stručno predavanje koje će se 10. studenog održati na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku ne bi li se sve članice Zajednice upoznale s novinama Zakona i proizlazećih potreba za prillagodbama i usklađivanjem vlastitih statuta s odredbama novog temeljnog akta koji se odnosi na sve udruge. 

      Skupština je potvrdila tri nove punopravne članice Zajednice, a to su nogometni klubovi Hypo limač i Brijest te Muški odbojkaški klub Mursa-Osijek, dok je Izvršni odbor dan uoči Skupštine u privremeno članstvo primio Kickboxing i Thai box klub Hus, te Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek (promjena imena i dolazak iz Darde). S druge strane, Zajednica je iz svog članstva brisala 10 članica, a radi se o sljedećim udrugama: Kasački klub Fistra, Udruga podvodnih sportova Osijek, Športski plesni klub Bolero, Motonautički klub Drava, Motonautički klub Neptun, Speedway klub Mursa, Baseball-softball klub Osijek, Klub za skijanje na vodi Osijek, Ženski odbojkaški klub Osijek i Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek (promjena imena i odlazak u Dardu).