"Zečice" na Švicarke!

Ženski nogometni klub Osijek (foto: Glas Slavonije)

Ženski nogometni klub Osijek (foto: Glas Slavonije)

U Nyonu izvučeni parovi šesnaestine i osmine finala Lige europskih nogometnih prvakinja

    Sjedište UEFA-e danas je bilo poprište izvlačenja parova drugog i trećeg kruga ovogodišnjeg natjecanja elitnog ženskog klupskog natjecanja Starog kontinenta. Nakon što je odigrana kvalifikacijska runda u osam skupina, pristupilo se ždrijebanju prvog kruga nokaut faze UEFA Women's Champions League, a u kojem se nakon trijumfa u domaćinskoj skupini 5 našao i višestruki hrvatski prvak, ŽNK Osijek.

    Osvajanje prvog mjesta, ispred srpskog (Spartak, Subotica), grčkog (Amazones Dramas) i moldavskog (Goliador-Real, Chisinau) predstavnika, "zečice" je odvelo među 32 najbolja europska sastava, što je ujedno i ponavljanje najboljeg plasmana klupa u 24-godišnjoj povijesti, kada su u sezoni 2011/12. u istoj fazi dodatno europsko iskustvo skupljale protiv tada prejakog švedskog Göteborga. Ovaj put, našavši se u bubnju sa 16 nenositelja (kao ukupno 27. prema koeficijentu), Osječanke su dobile priliku odmjeriti snage s aktualnim i ukupno 18-erostrukim (baš kao i Osijek!) švicarskim prvakinjama, ekipom Zürich Frauen, koje se svakako mogu okarakterizirati povoljnim ždrijebom za Osječanke. Naime, Švicarke su bile tek 15. nositeljice prema koeficijentu, a najveći im je međunarodni doseg prošlogodišnja osmina finala, gdje su eliminirane od Barcelone.

     Budući da se odmah nakon izvlačenja parova šesnaestine finala pristupilo i ždrijebanju parova potencijalnih pobjednica u susretima ove runde, hrvatske su prvakinje saznale i eventualne protivnice u osmini finala Lige prvakinja. A to je uspješniji od para u kojem se sastaju poljski Medyk Konin i škotski Glasgow City, također ekipe koje su plasman u nokaut fazu natjecanja izborile kroz kvalifikacijske skupine, te se u redovima Osijeka zaista ne mogu požaliti na "ples kuglica" u Nyonu.

     Prvi susreti šesnaestine finala na rasporedu su 8/9. listopada kada će u Gradskom vrtu gostovati Švicarke, a uzvrati su tjedan dana kasnije. Ukoliko bi Osijek ostvario povijesni iskorak među 16 najboljih sastava, Medyk ili Glasgow bi ugostio 8/9. studenog, a gostovao na uzvratu četiri dana kasnije.