Hrvatska gimnastika imala je sjajnu prezentaciju na 11. “DOBRO World Cup Osijek 2019”. Jedina zemlja koja je dobila pobjednika i u muškoj i ženskoj konkurenciji bila je upravo Hrvatska, a na najviša pobjednička postolja uspeli su se Osječanin Robert Seligman i Splićanka Ana Đerek. Ovogodišnji turnir zasigurno će ostati u pamćenju ljubiteljima sporta koji su tijekom vikenda pohodili lijepo popunjeni Gradski vrt u kojem je vladala sjajna atmosfera.

Nakon prvog mjesta u kvalifikacijama, kojim je potvrdio formu i status prvog favorita na konju s hvataljkama, Seligman je bio još kvalitetniji u finalu i s konačnom ocjenom 14.533 uzeo svoje prvo osječko zlato u karijeri.  Iza Roberta su ostali Rus Nikolai Kuksenkov (14.300) i Azerbajdžanac Ivan Tikhonov (14.000). Ovo je bila ukupno šesta medalja najboljeg osječkog sportaša u rodnom gradu, nakon četiri srebrne i jedne brončane medalje. Drugog finalnog dana najviše se očekivalo od europskog viceprvaka na preči Tina Srbića koji je u velikoj želji da osječkoj publici predstavi novu, težu vježbu od dosadašnje pao sa sprave i natjecanje okončao tek na 6. mjestu s ocjenom 12.933 (pobjednik Rus Aleksej Rostov s 13.733). No njegov kiks nadoknadila je 20-godišnja Ana Đerek koja je na parteru ubilježila prvu pobjedu u Osijeku i drugu u karijeri (13.033), ispred Ukrajinke Angeline Radivilove s istom ocjenom i Rumunjke Alexandre Mihai (12.933). Ana je, inače, zamalo osvojila još jednu medalju jer je na gredi završila na 4. mjestu, gdje je Radivilova bila pobjednica.

Inače, Hrvatska je u Gradskom vrtu imala šest finala, a među finalistima se našao i drugi član GD Osijek-Žito, 18-godišnji Aurel Benović, koji je nakon izvrsnog nastupa u kvalifikacijama (4. mjesto), u subotnjem finalu završio kao sedmi (13.767, pobjednik Izraelac Dolgopyat s 15.300), no time je izborio svoj prvi finalni nastup u drugom osječkom pokušaju potvrdivši izniman potencijal.