Gradski savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek poziva sve građane – djecu, roditelje, učenike, studente, bake, djedove… bez obzira imaju li bicikl ili ne, da se pridruže rekreativnoj biciklijadi “Idemo na Karašicu”. Biciklijada se održava u subotu, 20.6.2020. g. na relaciji Osijek – ušće Karašice – Osijek, sa sljedećim programom:

10:00 sati – polazak iz Tvrđe (Trg Sv. Trojstva)
11:40 sati – dolazak na ušće (Udičarski dom), kupanje na Dravi, sportsko-rekreativne igre, ručak
15:00 sati – povratak (oko 16 sati dolazak u Osijek)

Ruta biciklijade: šetalištem uz Dravu do MNK-a Neptun, nasipom pored Pampasa do Višnjevca i kroz šumu do vikend naselja Karašica (Udičarski dom). Dužina rute u jednom smjeru iznosi 10 km. S obzirom da se vozi asfaltom, makadamom i zemljanim putovima, preporuka je korištenje MTB ili drugih terenskih bicikala, uz uporabu biciklističke kacige.

Za ručak se pobrinuo domaćin koji nudi gulaš po cijeni od 40,00 kn, i za koji je potrebno prijaviti se u Savez (e-mail: sportzasveosijek@gmail.com, tel.: 098 343 325) do četvrtka, 18.6.2020. do 12 sati. Svi sudionici slobodni su ponijeti ručak i osvježavajuća pića u vlastitom aranžmanu.

Za sve zainteresirane postoji mogućnost besplatne posudbe bicikla (uz osobnu iskaznicu i prethodnu rezervaciju) u GSSR-u “Sport za sve”, Istarska 1, Osijek (098 343 325), na dan polaska od 9:30 – 9:50 sati.

Sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost i organizatori ne odgovaraju za štetu koju vozač nanese sebi ili trećoj osobi. Biciklijada će biti fotografirana i snimana tako da svojim sudjelovanjem pristajete na objavu materijala u promidžbene svrhe.