(Foto: crorace.com)

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race održati će se petu godinu zaredom, od 1. do 6. listopada 2019., kroz šest etapa na trasi od ukupno 1022 kilometra. U prethodna četiri izdanja utrka je bila poznata pod nazivom Tour of Croatia, a nakon spora oko prava na ime, tvrtka Top Sport Events i njezin lider Vladimir Miholjević od ove godine priredbu organiziraju pod novim nazivom.

Na ovogodišnjoj utrci sudjelovat će ukupno 18 svjetskih timova iz kategorija natjecanja World Tour, Pro Continental i Continental, koji će voziti etapama: 1. Osijek – Lipik (200 km); 2. Slunj – Zadar (183 km); 3. Okrug – Makarska (155 km); 4. Starigrad – Crikvenica (155 km); 5. Rabac – Platak (136 km); 6. Sveta Nedelja – Zagreb (154 km). Kao i do sada, kraj zadnje etape i proglašenje ukupnog pobjednika bit će upriličeni na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

U Hrvatsku dolaze timovi iz Australije, Bahreina, Izraela, Kazahstana, Nizozemske, Njemačke i Poljske, po dva tima iz SAD-a, Francuske, Italije i Slovenije te tri tima iz Austrije. Ukupno 126 biciklista borit će se za crvenu majicu vodećeg biciklista u ukupnom vremenskom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

Kao i prethodnih godina, neslužbeni start utrke je ispred osječke konkatedrale u 11.50, a službeni početak prve etape u 12.10 sati u Višnjevcu. Među 126 vozača bit će i tri hrvatska biciklista, Radoslav Rogina i Viktor Potočki, koji voze za Adria Mobil, te Josip Rumac, član talijanske momčadi “Androni Giocattoli”.

Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će emitirati brojne televizijske postaje s čak šest kontinenata – Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije, u domove čak 190 zemalja, od kojih će neke utrku prenositi i uživo.

Destinacijski partneri prve etape su Grad Osijek i TZ Grada Osijeka, Osječko-baranjska županija i TZ Osječko-baranjske županije, Požeško-slavonska županija i TZ Požeško-slavonske županije s gradovima Kutjevom, Pleternicom, Požegom, Pakracom i Lipikom.

Više o utrci na službenoj web i facebook stranici utrke.