Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ Sport za 2023. godinu koji nudi mogućnost ostvarivanja projektnih ideja i za mobilnost sportskog osoblja. Riječ je o novoj aktivnosti koju lokalni sportski klubovi mogu prijaviti Agenciji za mobilnost i programe EU. Prijavljivanjem na ovaj program klubovi omogućuju svojim trenerima i/ili ostalom sportskom osoblju usavršavanje u inozemstvu kroz dvije mogućnosti: praćenje trenerskih poslova ili kratkoročno treniranje drugog kluba. Projekti mogu trajati do 18 mjeseci uz sudjelovanje do 10 osoba. Ostvarenje ciljeva ove aktivnosti omogućit će sportskom osoblju da poboljša kompetencije, kvalifikacije i stekne nove vještine kroz učenje i boravak u drugom sportskom klubu, a posljedično do jačanja sportskog kluba.

Prijavni obrazac dostupan je na stranici Erasmus+ and European Solidarity Corps u dijelu Opportunities for Erasmus+ na sljedećoj poveznici:

https://webgate.ec.europa.eu/app-forms/af-ui-opportunities/#/erasmus-plus.

Rok za prijavu: 23. veljače 2023. godine u 12:00 sati.

U kontekstu prijave navedenog projekta, Ministarstvo turizma i sporta poziva sve zainteresirane na Informativni dan – provedbenu online radionicu za potencijalne prijavitelje na Erasmus+ Sport Poziv – Mobilnost sportskog osoblja, koji će organizirati Agencija za mobilnost i programe EU 18. siječnja 2022. g. u online formatu.

U prilogu se nalazi poziv s prijavnim obrascem koji je potrebno popuniti do 11. siječnja 2023. g. 

Info dan – poziv