Pozivamo sve zainteresirane na virtualno praćenje 1. Europske konferencije o ekonomskoj dimenziji volontiranja u sportu koja će se održati 28. studenog 2022. g. u Bruxellesu. Za praćenje konferencije potrebna je registracija putem linka https://forms.gle/7hMMjqLuoCibn7Z67, nakon čega se dobiva poveznica za pristup konferenciji.

Projekt pod nazivom “Ekonomska dimenzija volontiranja u sportu” (EVIS) osmišljen je kao podrška javnim tijelima i sportskim upravnim tijelima u formuliranju politika i programa usmjerenih na rješavanje problema u europskim sportskim sustavima. Plaćeno i neplaćeno osoblje u sportskim organizacijama jednako je važno za budućnost europskog modela sporta. Sport zapošljava milijune europskih građana i dodaje milijarde prihoda. Pridonosi prevenciji kroničnih bolesti i povećava kvalitetu života građana i njihovu sposobnost da ostanu zdravi i produktivni radnici koji mogu nastaviti pridonositi europskom gospodarstvu i uz starenje nacije. Volontiranje također doprinosi koheziji zajednice, društvenoj uključenosti i pojačanom osjećaju europskog identiteta. Volonteri u sportu ključni su za europski model sporta.

Krajnji cilj projekta je podržati donošenje politika u sportu utemeljenih na dokazima i poboljšati dobro upravljanje u sportskom sektoru kako bi se povećala društvena korisnost sporta u Europskoj uniji. Projekt će doprinijeti ciljevima strategije “Europa 2020.”, kao i održivim ciljevima Europske komisije predstavljenim u dokumentu “Prema održivoj Europi do 2030.”