Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku zajedničkim snagama organiziraju gradsku utrku „Osječki meandar“, memorijalnu utrku koja će se održati u petak, 23.4.2021. g. u sklopu akcije „Zdravko je krenuo“, a povodom Dana Julija Knifera, zapamćenog kao jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća. Zanimljivo je da je prije točno 20 godina Julije Knifer proglašen počasnim građaninom grada Osijeka.

U utrci mogu sudjelovati svi građani, neovisno o fizičkoj spremi, a sudionici će pred sobom imati 4.600 m trkačkog izazova. Ruta kojom će se utrka odvijati poprima oblik osnovnog i prepoznatljivog motiva Kniferove umjetnosti izvedenog u bezbroj varijanti i u različitim tehnikama – meandra. Start utrke je u 18:00 ispred Pješačkog mosta, a cilj na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi. Prijave će se odvijati na startnom mjestu od 17:15, a sve sudionike na cilju će dočekati boca vode za okrepu. Sudjelovanje u utrci je besplatno.

Po tri prvoplasirana sudionika u muškoj i ženskoj konkurenciji bit će nagrađena medaljama organizatora i majicom s logom akcije „Zdravko je krenuo“. Svi trkači za sudjelovanje u utrci osvajaju markicu i rekreacijsku karticu akcije „Zdravko je krenuo“ koju mogu preuzeti od 26.4.2021. g. u sjedištu Saveza, Istarska 1, radnim danom od 9-12 sati. Obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a na startu su obvezne maske koje se tijekom utrke mogu skinuti, te ponovno staviti pri dolasku na cilj.