Školski športski savez grada Osijeka tijekom školske godine provodi natjecanja u kojima sudjeluje 18 srednjih škola s područja grada Osijeka, uz Srednju školu Dalj. Nakon kvalifikacijskih utakmica, odigravaju se završne utakmice gradskog natjecanja ŠSD srednjih škola u košarci, rukometu, futsalu i odbojci za djevojke i mladiće, a u sklopu tradicionalne manifestacije Školski sportski dan. Ovogodišnja priredba održat će se u petak, 6. svibnja 2022. g. u Sportskoj dvorani Zrinjevac u vremenu od 10 do 18 sati.

Sve momčadi i ekipe koje sudjeluju u programu Školskog sportskog dana bit će nagrađene medaljama, priznanjima i prigodnim nagradama organizatora i sponzora, a poznati osječki sportaši će pratiti sve utakmice, izabrati najbolje pojedince, te podijeliti trofeje.
Sportski program će biti upotpunjen nastupom osječkih plesnih skupina.

U vremenu od 14:40 – 15:00 sati predstavnik Grada će obići dvoranu i pozdraviti nazočne te će se održati svečani mimohod svih ekipa sudionika priredbe. Stoga se i ovim putem učenici sportaši pozivaju da u navedeno vrijeme (14:40) obvezno dođu u dvoranu, odjeveni u sportske dresove s oznakama škole.

Posebna nagrada (plaketa i komplet lopti) će biti uručena školi koja manifestaciju Školski sportski dan srednjih škola poprati s najboljom, najbrojnijom i najglasnijom navijačkom skupinom, što je ujedno poticaj učenicima da se iskažu i u svojoj privrženosti školi te pokažu navijačku kreativnost.

Školski sportski dan također je i povod za snažnije uključivanje u akciju „Edukacijom protiv nasilja na sportskim i školskim igralištima“, koju je pokrenuo Hrvatski školski športski savez. Također, pozivaju se zainteresirane škole da na natjecanje pošalju školskog reportera koji će slikom i riječju zabilježiti događanja u dvorani, a posebna komisija će pregledati radove te nagraditi najbolji. Prijava reportera može se izvršiti uoči održavanja manifestacije.