Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek  pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i u suradnji s Odjelom za prevenciju PU Osječko-baranjske organizira “Zdravkovu biciklijadu”u subotu, 31.8.2019. g.  Aktivnost se održava pod motom „Uz Zdravka i bajs – učiti je nice“, koji ukazuje na edukativni karakter biciklijade, a u tu svrhu djelatnici PU Osječko-baranjske će također biciklirajući upoznavati sudionike sa zakonima i propisima vezanim uz bicikliranje.

Program biciklijade:
19,15 – okupljanje i start (ujedno i cilj) ispred ulaza u Teniski centar u Perivoju kralja Tomislava
19,30 – vožnja biciklističkom stazom

Biciklijada se odvija na sljedećoj ruti: Europska avenija – Gupčeva – Trg bana Jelačića – Gupčeva – Šetalište kardinala F. Šepera (Promenada) – Tvrđa – Perivoj kralja Tomislava.  Prolaskom kroz Tvrđu uslijediti će zajedničko fotografiranje na biciklu za potrebe projekta BICI, a po povratku u Perivoj svi će se sudionici imati priliku priključiti programu Zemlje bez granica. Sponzor biciklijade je „Decathlon“, stalni podupiratelj akcije „Zdravko je krenuo“ te su za sve sudionike pripremljeni mali pokloni iznenađenja kao dodatni poticaj za priključenje svih građana u što većem broju. Organizator napominje da postoji  mogućnost besplatne posudbe bicikla (uz osobnu iskaznicu i prethodnu rezervaciju) u GSSR “Sport za sve”, Istarska 1, Osijek (098 343 325), na dan polaska od 18,30 – 19,00 sati.

Sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost i organizatori ne odgovaraju za štetu koju vozač nanese sebi ili trećoj osobi. Biciklijada će biti fotografirana i snimana te svojim sudjelovanjem sudionici pristaju na objavu materijala u promidžbene svrhe. Kako se biciklijada održava u večernjim satima podsjećamo da je svjetlosna signalizacija obvezna!

Više o akciji „Zdravko je krenuo“ možete pronaći na Instagram i FB stranici GSSR “Sport za sve”.

ZDRAVKO JE KRENUO – KRENI I TI!